Slide item 1
Slide item 2
Slide item 3
Slide item 4

 
Kultúra
Kultúra
Nova község kulturális életének bemutatása
Göcseji Aratónapok
Göcseji Aratónapok
Göcseji Aratónapok hivatalos honlapja
Novai Hírmondó
Novai Hírmondó
A Novai Hírmondó Nova község kéthavonta megjelenő, a falu életét bemutató újságja.
Hírek
Hírek
Nova község hírei
Település történet
Település történet
Zalaegerszegtől 30 km -re, Lentitől 15 km -re található a 75-ös főútvonal mentén. A hozzátartozó Zágorhidánál fontos, nagy forgalmú elágazású út vezet Nagylengyel - Zalaegerszegre. Nova Göcsej középpontjában van, szokták a "Göcsej fővárosaként" is emlegetni.

              

TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00016

Egészségház és szolgálati lakás fejlesztése Nován

 

 

Nova Község Önkormányzata a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága által a Terület- és Településfejlesztési Operatív program (TOP) keretén belül kiírt, „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése” tárgyú felhívásra benyújtott TOP-4.1.1-15-ZA1-2016-00016 kódszámú pályázattal 43 474 686 Ft 100 %-ostámogatásban részesült az orvosi rendelő fejlesztésére. A fejlesztés 2019.03.01 és 2019.12.31 között valósul meg.

 

A projekt eredményeképpen Nován a mai kor igényeinek megfelelő. korszerű, jól felszerelt orvosi rendelő jön létre, ahol megfelelő környezetben juthatnak hozzá a település lakói és a körzetbe tartozó betegek az egészségügyi ellátáshoz. A fejlesztés következtében az egészségház épületén tetőszerkezet csere lesz valamint külső homlokzat szigetelés, a szolgálati lakáson pedig nyílászáró csere és külső homlokzat szigetelés Az egészségügyi ellátáshoz szükséges felszerelés beszerzés szintén szükséges. A pályázat során biztosított lesz az egészségház hosszú távú működtetése, valamint magasabb szintű egészségügyi ellátások a betegek részére.

A projekt során mind a házi orvosi, fogorvosi valamint védőnő szolgálatok rendelői fel lesznek újítva, így nem csak a betegek, de az egészségház dolgozó is egy modern, minden esztétikai igényeknek megfelelő környezetben láthatják el a munkájukat. Bútor és eszköz beszerzésre is sor kerül, ezzel is elősegítve az ott dolgozok munkáját valamint kényelmét, ezzel is csökkentve a rájuk nehezedő terhet.

A fejlesztés növeli a meglévő alapellátási kapacitás bővítését, az új eszközöknek köszönhetően több beteget tudnak ellátni kevesebb idő alatt.

Az alábbi eszközök beszerzése elengedhetetlen a betegek normál ellátásához valamint a szakmai megújuláshoz:

Védőnő: laptop operációs rendszerrel 1 db ,Háziorvos: íróasztal 2db, CardiaxWiFi-s/USB-s EKG 1db, Készenléti/Sürgősségi táska 1 db, Inhalátor Babyhaler 1db, Egy oszlopos vizus tábla 1db, Plexi lap vizus táblához számos 5 m-es 1db, laptop operációs rendszerrel 1db, defibrilátor 1 db,

Fogorvos: SIGER U100 Fogorvosi kezelőegység 1 db, SIGER air kompresszor 1db, Luzzanielszivómotor 1db, Kézidarab csomag:M600: 2 dbturbina,M25L könyökdarab,EX6D egyenesdarab 1db, laptop operációs rendszerrel 1db

 

Kapcsolattartó: Lendvai Jenőné polgármester

Cím: 8948 Nova, Kossuth utca 35

Telefonszám: (92) 577 026